tiistai 5. helmikuuta 2013

Näpit irti illuusiostani!

Julmuus on ok, kunhan se on tapahtunut tarpeeksi kauan sitten. Varsinkin jos samalla voi muodikkaasti käyttää käytettyä vaatetta. Eikä se tietenkään ole turkistarhalta, kun se on kierrätettyä! Voi mitkä mahdollisuudet tällainen ajattelutapa avaakaan!

Eei se eläimen kärsimys oikeasti katoa, vaikka siitä olisi aikaa. Jos pitää vanhan turkin käyttämättä jättämistä tuhlauksena, voi varmaankin sen kerran elämässä tuhlauksen sallia. Koska yleensä muuten on tietysti hyvin säästäväinen eikä tuhlaa ikinä mitään. Jos kyse ei olekaan tuhlaamisen kauhistuksesta, vaan muuten vaan harmittaa jättää kiiltävä eläimennahka kirpparin myyntipöydälle kun sen voisi pukea päälleen, on ehkä prioriteetit sittenkin muualla kuin säästäväisyydessä. Ja turhahan se on ollut alunperinkin eikä se, että sitä käyttää joku uusi ihminen myöhemmin, tee siitä yhtään sen parempaa.

1 kommentti:

  1. Ystävä hyvä, olet törmännyt muotibloggarilogiikkaan! "Kaikki mitä ostetaan kirpputorilta on arvostelun yläpuolella, samoin voi ostaa mitä tahansa jos aikomus on viedä se kyllästymisen jälkeen kirpputorille". Tällä logiikalla aika hurjankin kerskakulutuksen saa mainiosti nostettua arvostelun yläpuolelle. Jos joku tiukkapipo silti natkuttaa, voi mielipiteen kruunata vielä syvällisellä toteamuksella "tää on mun mielipide", tai että "mä en ole noin jyrkkä". Jos ihmisellä on moraalinen periaate, hänellä on tietysti huivi liian kireällä...

    No, itse olen virallisesti sitä mieltä että turkiksen käyttäminen loppuun on ok, jos sellaisen on esim. saanut perinnöksi. Tosin itse siinäkin tapauksessa koittaisin muokata turkin johonkin sellaiseen käyttöön mistä ei näy päälle päin että se on turkki (koska riippumatta turkin alkuperästä se voi silti viestittää että kuollut eläin näyttää hyvälle).

    Aikomus. Siihenhän tämä kaikki taas tiivistyy, eikö? Ihmisestä jotenkin näkee, yrittääkö hän vilpittömästi vain käyttää loppuun eettisesti kyseenalaisissa oloissa syntyneen tuotteen vai kuvitteleeko hän löytäneensä periaatteistaan porsaanreiän...

    ...ja tässä vaiheessa taidankin siirtyä oman blogin puolelle :)

    VastaaPoista